top of page

NYFÖDD

ETT NYFÖTT BARN

Ett nytt litet liv har blivit till, så fulländat och helt perfekt! Små små fingar och tår, babydoft och sametslen hud.  Det är ett mirakel! Alla säger att det går så fort. Och vet du vad? Det gör det verkligen. Det går obeskrivligt fort!

För att fånga det där allra, allra minsta görs en nyföddfotografering under barnets första två veckor. Redan efter tre, fyra veckor har barnet hunnit växa, rätat ut sig och börjat vara mer vaken (vilket gör att det är svårare att posera det).

 Passa på att fotografera ert lilla mirakel de där första magiska dagarna, en tid som inte liknar någon annan och som aldrig kommer tillbaka.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM NYFÖDDFOTOGRAFERING:
  • När gör man en nyföddfotografering?
 
En nyföddfotografering görs helst under barnets två första veckor. Man kan göra den fram tills barnet är fyra veckor men mycket hinner hända med barnet under de där första veckorna. Boka alltid tid hos din nyföddsfotograf redan under graviditeten.
  • Hur ska man veta vilket datum man ska boka? Man vet ju aldrig när en bebis faktiskt kommer att födas (om man inte har tid för planerat kejsarsnitt) och ändå måste man boka tid för fotografering innan bebisen är född.
Den tid vi bokar är alltid preliminär och ändras så klart efter behov. Den tid vi bokar är Bf-datum + 7 dagar. Sen hörs vi av om man går över tiden, föder tidigare eller bara för att få höra att barnet föddes som beräknat.
  • Hur går en fotografering till?
Det viktigaste är att ni har avsatt ordentligt med tid. Det får absolut inte finnas någon stress. Livet med liten nyfödd består till största del av gos, amning/matning, blöjbyte och vyssande. Ni kan sitta ner i soffan och njuta av en fika under tiden som jag tar hand om ert barn.
  • Kan Föräldrar/syskon också vara med på bilderna?
Jag rekommenderar att ta bilder där du/ni är tillsammans med din bebis. Även om du känner dig trött och sliten efter förlossning och vakna nätter så kommer dessa bilder vara värdefulla för dig/er. När bebis sover så kan jag ta poserade bilder, när bebis är vaken så tar jag bilder tillsammans med föräldrar/syskon. 
  • Kan man åka ut med barnet när det är så nytt?
Utflykten till min studio är ofta den först utflykten som man gör med sin lilla nyfödda bebis. Min studio är anpassad för nyfödda bebisar. Här finns skötbord, möjlighet att värma ersättning och kaffe till trötta föräldrar. Med värmefläkt har jag värmt upp lokalen till ca 28 grader så att bebisen inte blir kall trots att vi tar av kläderna.
  • Vad gör man om barnet bara gråter?
Jag har mina små knep för att få bebisar lugna och somna, även med bebisar som gråter lätt. Efter tre egna kolikbarn så har jag både erfarenhet och tålamod. Jag har alltid fått de bilder som jag önskar vid mina fotograferingar, även om man behöver mer tålamod ibland.
Ta gärna med en napp, även om ni inte har börjat med det ännu. Det kan vara till stor hjälp
  • Finns det olika rekvisita som man kan välja mellan att ha med i bilderna?
Jag har en mängd olika rekvisita att välja mellan i min studio. Det mesta går i  neutrala färgskalor och är tillverkat av naturliga material. Jag tar alltid bilder både med och utan rekvisita, om inte annat önskas.
.
bottom of page