GRAVID

De allra flesta av oss är gravida under en mycket liten del av våra liv. Oavsett om du mår bra som en prinsessa eller bara längtar tills graviditeten är över så är det en mycket speciell tid i ditt liv, en tid som är rolig att ha kvar på bild. Ditt lilla barn kommer att vara nyfiken på hur mamma såg ut när det låg i magen. När ni sedan i efterhand tittar på era bilder så kommer ni minnas alla dessa känslor av längtan, förväntan och nyfikenhet som man känner under sin graviditet. Vem är det där inne?
Tänk att det är ett litet barn, ett mirakel, i din mage!
 
 
 
 
VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR OM GRAVIDFOTOGRAFERING:
  • När i graviditeten brukar man göra en gravidfotografering?
En tumregel är att göra sina gravidfotografering runt vecka 30. Då brukar magen synas ordentligt men man riskerar inte att bebisen hinner komma innan bilderna är tagna. Det är så klart individuellt och kan skilja sig en del från person till person. Fotograferingen måste dock bokas i god tid för att jag ska kunna garantera en tid som passar er. Boka gärna din fotografering när du är i ca vecka 25-26.
  • Kan min partner/äldre syskon vara med på bilderna?
Jag erbjuder (och rekommenderar faktiskt) alltid att ta bilder där partner/ äldre syskon är med. Dessa bilder brukar bli väldigt fina och otroligt värdefulla i framtiden.  Om det är mindre barn som är med så brukar vi börja med att ta dessa bilder så att de slipper vänta så länge. Sedan kan de leka i lugn och ro, eller gå ut med medföljande vuxen.
  • Finns det kläder att låna under fotograferingen
Jag har ett stort urval av kläder som passar både till studiofotograferingar och till utomhusfotograferingar. Jag erbjuder också att göra ett par klädbyten under varje fotografering. Utomhus blir det oftast två uppsättningar har kläder, i studion kan man byta så mycket man vill.
  • Hur lång tid tar fotograferingen?
Det är lite olika beroende på om syskon är med, hur många ombyten man vill göra mm men räkna med en och en halv timme.
  • Jag är ovan och obekväm att stå framför kameran. Kan man få fina bilder ändå?
De allra flesta som jag fotograferar brukar börja med att säga att de inte är vana vid situationen eller att stå framför en kamera. Det är faktiskt något jag utgår i från i mitt arbete. Det är otroligt ovanligt att någon är van att stå framför en kamera men det påverkar inte slutresultatet alls. Jag guidar dig genom hela fotograferingen med tips på poser, sätt att hålla händerna, var du ska titta mm. De allra flesta vänjer sig fort och brukar sluta med att säga att det var riktigt roligt.
 
  • Kan man själv ha önskemål om vilken typ av bilder man önskar ta?
Jag börjar alltid med att fråga om du har några önskemål på vilken typ av bilder som du önskar ta. Om jag får önskemål så planerar jag fotograferingen utifrån dessa. Om du inte har egna önskemål så gör jag upp en egen plan inför din fotografering. Jag tar fram ett antal olika typer av bilder som jag visar dig och som vi diskuterar innan din fotografering. 
  • Kan man få ett paketpris om man redan vet att man önskar göra flera olika fotograferingar t.ex. både gravid-nyfödd-ettårsfotograferin?
Jag har några olika paketpriser. Dels "gravid-nyfödd" men också "ditt barns första år". Gör man en nyföddfotografering hos mig så ingår det också en kostnadsfri 1-årsfotografering (bilder köps separat). Läs mer under BOKA
  • Hur Corona-säker är en fotografering?
Jag är otroligt noga hur jag lever mitt liv. Jag gör allt för att undvika smitta. Jag bokar om kunder  vid minsta  symtom, både hos mig och hos kund. Jag arbetar med munskydd, spritar mina händer kontinuerligt under fotograferingen. Vid de fotograferingar det är möjligt så håller jag avstånd. 
Jag bokar bara in en fotografering per dag i studion.
Mellan fotograferingar byter jag handdukar och torkar av alla kontaktytor.
1V3A3225-2-Redigera-Redigera.jpg